Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Επεισόδια στην πορεία διαμαρτυρίας των μουσουλμάνων

Διμοιρία των ΜΑΤ ανέκοψε την πορεία τους προς την αμερικανική πρεσβεία. Χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Σαράντα προσαγές έγιναν απο τις αστυνομικές δυνάμεις κατα τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στην συγκέντρωση των μουσουλμάνων στην πλατεία Ομονοίας.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια για εξακρίβωση στοιχείων, όπου και εξετάζονται για να διαπιστωθεί αν προκύπτουν στοιχεία για συμμετοχή τους σε αξιόποινες πράξεις, διαφορετικά θα αφεθούν ελεύθεροι.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από περίπου 500-600 μουσουλμάνους, διαμαρτυρόμενους κατά κινηματογραφικής ταινίας με θέμα τον προφήτη Μωάμεθ, η οποία έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στον μουσουλμανικό κόσμο.

Από τις 3 το μεσημέρι κοινότητες μουσουλμάνων από όλη την Αθήνα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ομονοίας φωνάζοντας συνθήματα και αποπειράθηκαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν από νωρίς αποκλείσει σειρά οδών πέριξ της πλατείας Ομονοίας, τους απέτρεψαν και ακολούθησαν μικρο-επεισόδια και ρίψη δακρυγόνων.

Περί τις 6:15 το απόγευμα, αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχείρηση απώθησης των συγκεντρωθέντων, οι οποίοι σταδιακά απομακρύνθηκαν από την πλ.Ομονοίας.

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .