Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Από τον Ιανουάριο θα λειτουργούν 114 εφορίες στην Ελλάδα


Από τον Ιανουάριο θα λειτουργούν 114 εφορίες στην Ελλάδα

Το πόρισμα της ειδικής επιτροπής επεξεργασίας και τελικού σχολιασμού του σχεδίου ενοποιήσεων των 127 Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, μετά από τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ειδικά από το ΣΥΡΙΖΑ.

Στο σχετικό πόρισμα αναφέρεται πως η Επιτροπή κατέληξε ότι είναι εφικτή η αναστολή λειτουργίας 127 ΔΟΥ σε δύο φάσεις Οκτώβριος και Δεκέμβριος 2012). Ως εκ τούτου από τις 241 ΔΟΥ που υφίστανται σήμερα, θα παραμείνουν 114 ΔΟΥ πανελλαδικά.

Το πόρισμα αναφέρει πως η μεταστέγαση των ΔΟΥ που καταργούνται απαιτεί δαπάνες (μεταφοράς, διαρρύθμισης / διαμόρφωσης των χώρων, υποδομών πληροφορικής), οι οποίες εκτιμούνται περίπου σε 4,25 εκατ. ευρώ, το οποίο μπορεί και να επιδοτηθεί από το ΕΣΠΑ κατά 95%.

Ταυτόχρονα σημειώνει πως το έργο των παραπάνω ενοποιήσεων θα αποφέρει όφελος περίπου 19 εκατ. ευρώ στη διετία 2013-2014 (ήτοι 791 χιλιάδες ευρώ ανά μήνα), που θα προκύψει μετά την παράδοση στους ιδιοκτήτες όλων των μισθωμένων κτιρίων που αποδίδονται / αποδεσμεύονται εξαιτίας των ενοποιήσεων των ΔΟΥ, καθώς και μείωση των λειτουργικών δαπανών.

Έτσι, το κόστος μεταφοράς και διαρρυθμίσεων των κτιρίων που θα στεγάσουν τις ενοποιημένες ΔΟΥ, εφόσον συντρέξουν όλες οι προϋποθέσεις που καταγράφονται στο παρόν πόρισμα, θα αποσβεστεί σε 5,4 μήνες, ενώ αν επιδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, τότε το κόστος για το δημόσιο θα είναι ελάχιστο.
ΠΗΓΗ:spirospero

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .