Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Ενιαίος φόρος 28% σε ελεύθερους επαγγελματίες, ομόρρυθμες, ετερόρρυθμες εταιρείες και ΕΠΕ


Ενιαίος φόρος 28% σε ελεύθερους επαγγελματίες, ομόρρυθμες, ετερόρρυθμες εταιρείες και ΕΠΕ


Το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται σε επιβολή ενιαίου φόρου με συντελεστή 28% στους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως νομικής μορφής.

Σύμφωνα με το Εθνος τα καθαρά εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών θα φορολογούνται με συντελεστή 28% από το πρώτο ευρώ. Οι επαγγελματίες χάνουν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ. Από τις αλλαγές αυτές θα εξαιρεθούν όσοι φορολογούμενοι εργάζονται σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με καθεστώτα συμβάσεων εργασίας και αμείβονται με «μπλοκάκι», αρκεί να έχουν συμβάσεις με έναν ή δυο εργοδότες.

Σε ότι αφορά τις Ανώνυμες εταιρίες και τις Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης θα φορολογείται το σύνολο των καθαρών κερδών των εταιριών είτε είναι αδιανέμητα είτε πρόκειται να διανεμηθούν ως μερίσματα με συντελεστή 28%.

Σήμερα τα αδιανέμητα κέρδη των επιχειρήσεων φορολογούνται με συντελεστή 20% και επιπλέον επιβάλλεται φόρος 25% στα διανεμόμενα κέρδη με αποτέλεσμα η συνολική φορολογική επιβάρυνση να αυξάνεται στο 42,5%.

Την ίδια στιγμή τα καθαρά εισοδήματα των ομορρύθμων και ετερορρύθμων Εταιρειών θα φορολογούνται στο σύνολό τους με συντελεστή 28%, ενώ σήμερα το 50% των κερδών των συγκεκριμένων επιχειρήσεων φορολογούνται με συντελεστή 20% και κατά το υπόλοιπο τμήμα τους με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων δηλαδή με συντελεστές από 10% έως και 45%, αφού προηγουμένως διαμοιραστεί στους δύο μεγαλύτερους εταίρους ως «επιχειρηματική αμοιβή».
ΠΗΓΗ:himaira

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .