Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Περικοπές 950 εκατ. ευρώ στο χώρο της υγείας το 2013


Περικοπές 950 εκατ. ευρώ στο χώρο της υγείας το 2013


Τι είπαν στην τρόικα Α. Λυκουρέντζος και Μ. Σαλμάς


Κατάλογο με συνολικές περικοπές και εξοικονομήσεις 950 εκατ. ευρώ στο χώρο της υγείας για το 2013, παρουσίασαν στους επικεφαλής της τρόικας ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο υφυπουργός, Μάριος Σαλμάς στην τρίωρη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη του υπουργείου Υγείας που συμμετείχαν στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ο κατάλογος περιλαμβάνει τα εξής:

- 150-200 εκατ. ευρώ, από τη θετική λίστα (τα φάρμακα που συνταγογραφούνται) και για την οποία θα εκδοθεί υπουργική απόφαση έως τις 30 Οκτωβρίου

- 300 εκατ. ευρώ, από το νέο δελτίο τιμών, το οποίο, όπως είπαν τα στελέχη του υπουργείου Υγείας, θα εκδοθεί μεθαύριο Τετάρτη

- 100 εκατ. ευρώ, από την αύξηση της διείσδυσης των γενοσήμων

- 150 εκατ. ευρώ, από τη συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία

- 200 εκατ. ευρώ, από την αλλαγή του κανονισμού των παροχών του ΕΟΠΥΥ και τον διπλασιασμό της συμμετοχής των ασφαλισμένων για νοσηλεία στα ιδιωτικά θεραπευτήρια, από 15% σε 30%. Είναι χαρακτηριστικό στο συγκεκριμένο σημείο, ότι υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Υγείας είπε σε μια αποστροφή τού λόγου του ότι «δεν μπορούμε να πληρώνουμε εδώ τη μαγνητική τομογραφία 240 ευρώ και στη Γερμανία να είναι 120 ευρώ».

Αυτή την ώρα, οι επικεφαλής της τρόικας συναντώνται με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
ΠΗΓΗ:newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .