Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Παραμένει στις θέσεις της η ΔΗΜΑΡ


Παραμένει στις θέσεις της η ΔΗΜΑΡ

Την πρόθεσή της να μην ψηφίσει τις νέες ρυθμίσεις για την αγορά εργασίας όπως αυτές καταγράφηκαν με τη συμφωνία του υπουργού Εργασίας Ιωάννη Βρούτση με την τρόικα, αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς, σήμερα το απόγευμα.

Ο κ. Κουβέλης είπε χαρακτηριστικά ότι η ΔΗΜΑΡ δεν ψηφίζει αν δεν υπάρξουν τροποποιήσεις. Η αναφορά του αυτή ερμηνεύτηκε από ορισμένους ως πρόθεση όχι για καταψήφιση των εργασιακών αλλά για «παρών» στην κρίσιμη ψηφοφορία.

Στη συνεδρίαση συζητούνται διεξοδικά όλα τα νέα δεδομένα, που έχουν προκύψει στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά από τις επαφές του Δημήτρη Χατζησωκράτη με το οικονομικό επιτελείο και το υπουργείου Εργασίας. Ωστόσο υπάρχουν πολλά στελέχη τα οποία θα τοποθετηθούν ευθέως υπέρ του «όχι».

Παρ' όλα αυτά τα ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ εκτιμούν ότι έχουν γίνει βελτιώσεις για τα εργασιακά αλλά απέχουν ακόμη από τις βασικές θέσεις του κόμματος ώστε να ψηφίσει θετικά και προσανατολίζονται είτε να καταψηφίσουν είτε να δηλώσουν «παρών».

Τέλος αναμένεται επίσης να συζητηθεί και η στάση της Τρόικα για την οποία ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απέκλεισε το μεσημέρι κάθε ενδεχόμενο υπαναχώρησης.
ΠΗΓΗ:spirospero

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .