Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Στουρνάρας:«Θα πεινάσει κόσμος χωρίς τη δόση»


Στουρνάρας:«Θα πεινάσει κόσμος χωρίς τη δόση»

«Αν δεν πάρουμε τη δόση, θα πεινάσει ο κόσμος», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στη συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών υποθέσεων το πρωί της Δευτέρας.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που διεξήχθη στην επιτροπή και συγκεκριμένα στη δεύτερη ανάγνωση του σχετικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών, ο κ. Στουρνάρας απέρριψε την πρόταση του Πάρη Κουκουλόπουλου (ΠΑΣΟΚ) να συζητηθεί η κάθε αποκρατικοποίηση χωριστά στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, όπως επίσης και τη θέση της ΔΗΜΑΡ, ότι το Δημόσιο θα πρέπει να διατηρεί τον στρατηγικό έλεγχο των ΔΕΚΟ που διαχειρίζονται φυσικούς πόρους.

Απαντώντας στις αντιρρήσεις που προέβαλλε επί του θέματος η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξυροτήρη, ο κ.Στουρνάρα τόνισε πως«Ναι στην ενημέρωση - αλλά το να εγκρίνεται ξεχωριστά η κάθε αποκρατικοποίηση, είναι τεράστιο λάθος», ανέφερε ο κ. Στουρνάρας.

«Δεν πρέπει να εισαγάγουμε διατάξεις που εμποδίζουν τις αποκρατικοποιήσεις» υποστήριξε επίσης ο υπουργός Οικονομικών, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα πως οι αποκρατικοποιήσεις αποτελούν προαπαιτούμενο για την είσπραξη της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. «Αν δεν πάρουμε τη δόση, θα πεινάσει ο κόσμος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η διάταξη για τις ΔΕΚΟ υπερψηφίστηκε τελικά από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και καταψηφίστηκε από τα υπόλοιπα κόμματα.
ΠΗΓΗ:spirospero

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .