Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Ο Παπανδρέου συναντήθηκε με τον διοικητή της HSBC στην Ελβετία όταν η Λαγκάρντ έδωσε τη λίστα στον Παπακωνσταντίνου!


Ο Παπανδρέου συναντήθηκε με τον διοικητή της HSBC στην Ελβετία όταν η Λαγκάρντ έδωσε τη λίστα στον Παπακωνσταντίνου!


Για ποιό λόγο συναντήθηκε ο Γ. Παπανδρέου τον Ιανουάριο του 2011 με τον διοικητή της τράπεζας HSBC στην Ελβετία, λίγους μήνες αφότου η Λαγκάρντ έδωσε στον τότε ομόλογό της Γ. Παπακωνσταντίνου την περίφημη λίστα;

Η αποκάλυψη ήρθε από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, που την επιβεβαίωσε και το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού με ανακοίνωση. Ωστόσο, δεν έγινε γνωστό ο λόγος των επαφών του Γ. Παπανδρέου με τον τραπεζίτη και μάλιστα λίγο μετά την παράδοση του περιβόητου CD, που τώρα ο Παπακωνσταντίνου δεν ξέρει που το έχει βάλει!

Όπως είπε ο Ζ. Κωνσταντοπούλου, «ο κ. Παπανδρέου, ως πρωθυπουργός της χώρας και ο κ. Παπακωνσταντίνου, ως υπουργός Οικονομικών, το Γενάρη του 2011, ενώ κατείχαν τη λίστα αυτή, συναντήθηκαν με το διοικητή της τράπεζας HSBC στην Ελβετία». Το γεγονός αυτό «μου το επιβεβαίωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου προχθες (σ.σ. Τετάρτη) που τον ρώτησα. Δεν θέλησε να μου απαντήσει ποιο ήταν το περιεχόμενο αυτής της συνάντησης».

Για το θέμα αυτό εκδόθηκε ανακοίνωση από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου. Από όσα υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός προκύπτει ότι ο κ. Παπανδρέου δεν διαψεύδει ότι συναντήθηκε με τον διοικητή της τράπεζας HSBC στην Ελβετία!

«Η προσπάθεια ορισμένων, να καταστήσουν τη γνωστή σαν “λίστα Λαγκάρντ” αντικείμενο συναντήσεων του τότε Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με εκπροσώπους τραπεζών, θα μπορούσε να πει κανείς ότι στερείται σοβαρότητας, αν πίσω από αυτήν δεν υπήρχε μια επιχείρηση προκειμένου οι αυτονόητες δραστηριότητες ενός Πρωθυπουργού να καταστούν αντικείμενο μιας ανυπόστατης σεναριολογίας, με στόχο την επίτευξη πολιτικών εντυπώσεων και την μικροκομματική εκμετάλλευση», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.

«Πάγια θέση του Γιώργου Α. Παπανδρέου, την οποία υποστηρίζει με κάθε ευκαιρία στα Όργανα της ΕΕ, σε διεθνείς Οργανισμούς και εκδηλώσεις, αλλά και στις συναντήσεις που έχει με θεσμικούς παράγοντες σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι ότι, απαιτείται να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τον έλεγχο των φορολογικών παραδείσων, αφού εκτός των οικονομικών εγκλημάτων που διαπράττονται, οι πολίτες όχι μόνο στερούνται σημαντικών πόρων αλλά και καλούνται να καλύψουν το έλλειμμα στους προϋπολογισμούς. Και όπως επανειλημμένα έχει τονίσει, μεγάλη ευθύνη για το κενό δίκαιης ρύθμισης αυτού του κορυφαίου θέματος έχει και η ΕΕ, όπως και οι συμμετέχοντες στο G20».

Η ανακοίνωση συνεχίζει ότι «μοναδικό μέλημα του Γιώργου Παπανδρέου, ήταν και είναι η μάχη για τη σωτηρία και την αλλαγή της χώρας, σε αντίθεση με όσους σήμερα ασκούν απαράδεκτη κριτική και μάλιστα εκ του ασφαλούς»
ΠΗΓΗ:olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .