Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Εντοπίστηκε νέο malware που μπορεί να σας βάλει σε μπελάδες


Εντοπίστηκε νέο malware που μπορεί να σας βάλει σε μπελάδες


Στέλνει απειλητικά μηνύματα μέσω του υπολογιστή σας

Ένα νέο είδος ιού που πρόσφατα έκανε την εμφάνιση του στο διαδίκτυο μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνο για τα θύματα του. Ο λόγος δεν είναι η ζημιά που μπορεί να προκαλέσει στο σύστημα τους αλλά το γεγονός ότι χρησιμοποιεί τον υπολογιστή των θυμάτων του για να στείλει απειλητικά μηνύματα σε διάφορους αποδέκτες.

Η μορφή των απειλών ποικίλλει, από απειλές για βομβιστικές επιθέσεις σε αερογραμμές, για μαζικές δολοφονίες σε εμπορικά κέντρα, ακόμα και για επικείμενη δολοφονία στο σχολείο μέλους της Ιαπωνικής βασιλικής οικογένειας. Οι απειλές αυτές μάλιστα είναι αρκετά πειστικές με αποτέλεσμα οι χρήστες να κινδυνεύουν να βρεθούν στα χέρια των Αρχών χωρίς πραγματικό λόγο.

Μέχρι στιγμής τρεις χρήστες από την Ιαπωνία που είχαν μολυνθεί από τον ιό συνελήφθησαν, αφού τα ηλεκτρονικά ίχνη των μηνυμάτων οδήγησαν τις Αρχές στους προσωπικούς τους υπολογιστές. Και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι λίγη ώρα αργότερα.

Το όνομα του αρχείου που εγκαθίσταται στο σύστημα μετά την μόλυνση είναι «iesys.exe» και μέχρι στιγμής η εταιρεία Symantec έχει ανακαλύψει τουλάχιστον δυο παραλλαγές του, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν περισσότερες. Η εταιρεία αναφέρει οι εμφανίσεις του είναι σχετικά περιορισμένες, ενώ συνιστά να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την εγκατάσταση λογισμικού και να ενημερώνουμε συχνά το λογισμικό προστασίας του υπολογιστή μας.
ΠΗΓΗ:newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .