Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Steve Vai στο Fuzz Club


Steve Vai στο Fuzz Club

Τα πολλά λόγια είναι περιττά και οι συστάσεις μάλλον αχρείαστες. Ο Steve Vai, ο σπουδαιότερος εν ζωή γητευτής της ηλεκτρική κιθάρας επισκέπτεται την Ελλάδα για δύο συναυλίες, έτοιμος να καταπλήξει μία ακόμα φορά το πολυπληθές κοινό του.

Οι λέξεις ‘βιρτουόζος’ , ‘ταλαντούχος’, ‘εντυπωσιακός’ αδυνατούν να περιγράψουν το καλλιτεχνικό μέγεθος του aμερικάνου κιθαρίστα και το κοινό του αναφέρεται σε αυτόν ως το ‘φαινόμενο’ ο ‘εξωγήινος’ ή σκέτο Vai. Ναι, το όνομά του είναι συνώνυμο της κλάσης του, όπου η τεχνική, η ευφυΐα και η σκηνική παρουσία ξεπερνούν κάθε προηγούμενο και η αλήθεια είναι πως κανείς άλλος δεν βρίσκεται την ίδια κατηγορία και κανείς δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί του.

Από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 όπου και εμφανίστηκε δίπλα στον θρυλικό Frank Zappa και με ενδιάμεσες στάσεις τους Alcatrazz, David Lee Roth Band, Whiteskane, G3 κ.α. o Steve Vai σήμερα θεωρείται ο άνθρωπος που επαναπροσδιόρισε τον τρόπο που παίζεται η ηλεκτρική κιθάρα και εξερεύνησε της δυνατότητές της στο έπακρο, όντας μακράν ο πιο επιδραστικός κιθαρίστας της γενιάς του. Ο Steve Vai εκτός από μουσικό φαινόμενο είναι και καταλύτης της κοινωνίας αφού οι συντριπτική πλειοψηφία των απανταχού shredders κινείται πάνω στις δικές του κατευθύνσεις.

Ας δούμε επιγραμματικά κάποια στοιχειά της εντυπωσιακής του πορείας:

Έχει κερδίσει 3 βραβεία Grammy. (1994, 2001, 2009 ως καλύτερος instrumental μουσικός)
Ήταν συνολικά 11 φορές υποψήφιος για βραβείο Grammy
Από το 1986 μέχρι μια σήμερα έχει κερδίσει 40 πρωτιές ως καλύτερος κιθαρίστας στα πλέον έγκριτα μουσικά περιοδικά (Guitar Player, Guitar World κ.α.)
Είναι ο ‘εφευρέτης’ της 7χορδής ηλεκτρική κιθάρας η οποία σήμερα χρησιμοποιείται κατά κόρον.
Ξεκίνησε την καριέρα του ως μέλος του συγκροτήματος του Frank Zappa και στους δίσκους του αναφέρεται ως “stunt guitar” ή “impossible guitar parts”.
Έχει συμμετάσχει στο soundtrack 7 ταινιών και 5 video games.
Έχει 9 προσωπικά solo album και έχει υπάρξει μέλος συγκροτημάτων όπως οι Alcatrazz, οι PIL του Johnny Rotten, οι David Lee Roth Band και οι Whitesnake τους οποίους κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο συγκρότημα οι οπαδοί από καλούσαν Vai-Snake λόγω του χαρακτηριστικού του ήχου.
Έχει εμφανιστεί σαν ‘special guest’ σε περισσότερα από 40 album καλλιτεχνών όπως οι Motorhead, Dream Theater, Eros Rammazotti , Spinal Tal κ.α.
Είναι βασικό μέρος τους κιθαριστικού συνδυασμού G3, όπου μαζί με άλλους σπουδαιότατους κιθαρίστες όπως ο Yngwie Malmsteen, o Joe Stariani, o John Petrucci και ο Eric Johnson περιοδεύουν και ηχογραφούν χαρίζοντας εγκεφαλικά επεισόδια στους φίλους της ηλεκτρικής κιθάρας
Έχει εμφανιστεί σαν ηθοποιός σε 5 κινηματογραφικές ταινίες με πιο γνωστή το ‘Crossroads’ (1986) όπου παίζει τον κιθαρίστα του διαβόλου και στο τέλος χάνει στην κόντρα με το Karate Kid, Ralph Macchio!
Είναι παντρεμένος με την Pia Maiocco, πρώην μπασιστρια των Vixen και έχουν δύο παιδιά.

Στις 5 και 6 Νοεμβρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει για μία ακόμα φορά το ‘θαύμα’ επί σκηνής.. Κιθαρίστες, απολαύστε το και μην το παίρνετε προσωπικά!

Οι οπαδοί του Steve Vai, μέσα από το site του καλλιτέχνη www.vai.com μπορούν να ενημερωθούν για το ‘2012 Experience’. Πρόκειται στην ουσία για περιορισμένα τον αριθμό vip εισιτήρια που παρέχουν:

Συνάντηση με τον Steve Vai πριν το show, δυνατότητα παρακολούθησης του soundcheck και παροχή των ακόλουθων αντικειμένων: Πάσο της συναυλίας, αντίγραφο χειρόγραφης παρτιτούρας, υπογεγραμμένη φωτογραφία, πένες κιθάρας, αυτοκόλλητο και πρόγραμμα της περιοδείας.

Τη συναυλία θα ανοίξει, η Αμερικανίδα Beverly McClellan.

Fuzz Music Club
Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος
Τηλ. 210-3450817
email: info@fuzzclub.gr
ΠΗΓΗ:NEWSBEAST

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .