Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

«Η Ελλάδα είναι η ιστορία και το μέλλον της Ευρώπης»


«Η Ελλάδα είναι η ιστορία και το μέλλον της Ευρώπης»


Το σεβασμό των εταίρων μας ζητά ο Ε. Στυλιανίδης

«Η Ελλάδα υπερασπίζεται τα σύνορα της Ευρώπης», τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην «Stuttgarter Zeitung» και επισημαίνει το κόστος που συνεπάγεται το γεγονός ότι το 90% των παράνομων μεταναστών εισέρχεται στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας. Ζητεί τον σεβασμό των Ευρωπαίων στις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα και τονίζει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις.

«Κατά τους προηγούμενους μήνες, λάθη διορθώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν δομικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να υπάρξει μία καλύτερη Ελλάδα και κατ' επέκταση μία καλύτερη Ευρώπη. Μέσα στα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν πολλές δυσκολίες σε σχέση με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων. Η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε πολλά, αλλά δεν πέτυχε αρκετά. Αυτό φυσικά προκάλεσε εκνευρισμό στους ευρωπαίους εταίρους. Ωστόσο, η τωρινή κυβέρνηση ήταν από την πρώτη στιγμή αποφασισμένη να υλοποιήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», υπογραμμίζει ο κ. Στυλιανίδης.

Στη συνέντευξή του ο κ. Στυλιανίδης αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας στην ιστορία, αλλά και στο μέλλον της Ευρώπης: «Η χώρα δεν είναι μόνο μέλος της Ευρωζώνης αλλά η βάση των ευρωπαϊκών ιδεών και αξιών. Η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα είναι η Ευρώπη χωρίς ιστορία και επίσης χωρίς μέλλον. Η Ευρώπη δεν αποτελείται μόνον από πλούσια κράτη, αλλά είναι μία κοινότητα πλουσίων και φτωχών, Ανατολής και Δύσης, μεγάλων και μικρών κρατών. Αυτή η ένωση δομεί την κοινή ταυτότητα», αναφέρει και τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης της πολιτικής ένωσης στην Ευρώπη και της απευθείας εκλογής του Προέδρου της ΕΕ, προκειμένου οι πολίτες να ταυτιστούν με το οικοδόμημα. Υποστηρίζει δε ότι οι πολιτικοί στην Ευρώπη είναι συνυπεύθυνοι για την όξυνση των εγωισμών, καθώς δεν προώθησαν επαρκώς την ευρωπαϊκή ιδέα. «Όταν συνέβαινε κάτι καλό, το πετύχαιναν οι κυβερνήσεις, ενώ όταν υπήρχαν προβλήματα, έφταιγαν οι Βρυξέλλες», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εσωτερικών κάνει ακόμη λόγο για την ενίσχυση ακραίων δυνάμεων στην Ελλάδα και αποδίδει το φαινόμενο εν μέρει στην απειλή της φτώχειας που αντιμετωπίζουν όλο και περισσότεροι πολίτες. «Για να τεθούν υπό έλεγχο αυτές οι ακραίες δυνάμεις, πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να βοηθήσει και η Ευρώπη. Δεν χρειάζεται μόνο οικονομική βοήθεια, αλλά και ηθική και πολιτική υποστήριξη. Όταν στους πολίτες στην Ελλάδα, παρά τις πολλές προσπάθειες και τις περικοπές, κάποιος εξακολουθεί να κουνά το δάκτυλο, αυτό δεν είναι καλό. Είναι θέμα σεβασμού», τονίζει και επισημαίνει ότι το 90% των παράνομων μεταναστών εισέρχεται στην Ευρώπη από την Ελλάδα, με όποιο κόστος αυτό συνεπάγεται, καθώς προσφέρεται δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και κοινωνική βοήθεια, η οποία πληρώνεται από τον ελληνικό προϋπολογισμό. «Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορα της Ευρώπης. Όταν κάποιος ασκεί κριτική για το ότι δεν λαμβάνονται αρκετά μέτρα λιτότητας, πρέπει να σκεφτεί και αυτήν την κατάσταση», καταλήγει.
ΠΗΓΗ:newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .