Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Εντολή να διαβιβαστούν όλα τα ονόματα στη Βουλή



Εντολή να διαβιβαστούν όλα τα ονόματα στη Βουλή


Να διαβιβαστεί στη Βουλή η κατάσταση με τα ονόματα όλων εκείνων των πολιτικών προσώπων που περιλαμβάνονται στην λίστα Λαγκάρντ, με τα 1991 ονόματα Ελλήνων που εξήγαγαν χρήματα στην Ελβετική Τράπεζα HSBC, όπως επίσης και των πολιτικών που συμπεριλαμβάνονται στη δεύτερη λίστα με τα 36 ονόματα, που φέρονται να έχουν παράνομο πλουτισμό, καθώς και τα ονόματα των πολιτικών και των συγγενών τους, που ελέγχονται από το 1974 έως σήμερα για ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες».

Αυτή είναι η εντολή που έδωσε σήμερα ο εποπτεύων το οικονομικό έγκλημα αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικ. Παντελής στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη.

Ο προϊστάμενος των δύο οικονομικών εισαγγελέων, κ. Παντελής παρήγγειλε να διαβιβαστούν οι καταστάσεις αυτές με τα ονόματα των πολιτικών προσώπων στον αντιπρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο της Επιτροπής Διαφάνειας Αθανάσιο Νάκο.

Ειδικότερα, από την επίμαχη λίστα Λαγκάρντ θα επιλεγούν να σταλούν στην Βουλή, εφόσον φυσικά περιλαμβάνονται, τα ονόματα όσων διετέλεσαν ή είναι σήμερα Πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές και ευρωβουλευτές και διαχειριστές των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων. Επίσης, πρέπει να σταλούν και τα ονόματα των συζύγων και ανήλικων παιδιών, υπό την προϋπόθεση και πάλι ότι περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Επίσης, θα διαβιβαστούν και τα ονόματα πολιτικών προσώπων (υπουργών, βουλευτών, κ.λπ.) που περιλαμβάνονται στην λίστα με τα 36 ονόματα των εν ενεργεία και τέως υπουργών, βουλευτών κ.λπ., οι οποίοι φέρονται να έχουν παράνομο πλουτισμό.

Παράλληλα, θα διαβιβαστούν στο κοινοβούλιο τα ονόματα εκείνων των πολιτικών προσώπων που σύμφωνα με τον Ν. 4065/2012 επανελέγχονται οι δηλώσεις του «πόθεν έσχες» από το 1974 έως σήμερα, όπως και των συζύγων και των ανήλικων παιδιών τους και σε βάρος τους διενεργείται ποινική προκαταρκτική εξέταση από τις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ (κεντρική ή περιφερειακές).

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Παντελής στην παραγγελία του προς τους κκ Πεπόνη και Μουζακίτη, η ικανοποίηση του αιτήματος του αντιπροέδρου της Βουλής «δεν παραβλάπτει σε τίποτα το έργο των διενεργούμενων προκαταρκτικών εξετάσεων», ενώ η αποστολή των ονομάτων είναι υποχρεωτική σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς αρνήθηκαν στον Νάκο να διαβιβάσουν αντίγραφο των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων στις λίστες, κ.λπ., επικαλούμενοι το γεγονός ότι διενεργούν προκαταρκτική έρευνα.
ΠΗΓΗ:spirospero

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .