Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

Στις Βρυξέλλες ο Μανιτάκης

Κορυφαία προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι η αποφασιστική και ταχεία αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης.Αυτό ήταν το μήνυμα που μετέφερε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης και ο Υφυπουργός Μανούσος Βολουδάκης, κατά την επίσκεψή τους στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της 4ης συνάντησης της task force, των κρατών μελών της Ε.Ε. και των διεθνών οργανισμών που παρέχουν τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε αναλυτικά η πορεία της υλοποίησης των δράσεων για την αναμόρφωση του ελληνικού διοικητικού συστήματος, οι οποίες και έχουν συμφωνηθεί από κοινού με την task force, τη γαλλική κυβέρνηση και το Υ.Δ.Μ.&Η.Δ.

Οι δράσεις αυτές αφορούν στη συνολική αναδιάρθρωση των δομών και λειτουργιών της δημόσιας διοίκησης, στη θέσπιση ενός νέου και αποτελεσματικού συστήματος συντονισμού της κυβερνητικής δράσης και στη βελτίωση και σημαντική επιτάχυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Συμφωνήθηκε ακόμη, η επίσπευση της διαδικαστικής εφαρμογής των μέτρων που έχουν ήδη προγραμματιστεί και η εμβάθυνση της συνεργασίας σε τομείς που σχετίζονται με την απλούστευση των διαδικασιών και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .