Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

«Συμπονετικός» ο Σόιμπλε, ζητά μείωση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την κατανόησή του για «τον άνθρωπο του δρόμου στην Ελλάδα» αλλά επεσήμανε ότι για να γίνει ανταγωνιστική η χώρα ο κατώτατος μισθός πρέπει να μειωθεί.



Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραδέχθηκε σε συνέντευξή του, που θα δημοσιευθεί στο περιοδικό Stern, ότι τα πράγματα «σπανίως εξελίσσονται με δίκαιο τρόπο σε περίπτωση κρίσης» και ότι τα πιο αδύναμα τμήματα του πληθυσμού είναι και τα περισσότερο εκτεθειμένα.

"Ο άνθρωπος του δρόμου υποφέρει και οι πλουσιότεροι έχουν πάρει τα μέτρα τους», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με τα αποσπάσματα της συνέντευξης που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δηλώνει ότι «πραγματικά συμπονά τον άνθρωπο του δρόμου στην Ελλάδα». «Δεν ήταν εύκολη η περικοπή του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, όταν σκέφτεται κανείς όλους αυτούς του ιδιοκτήτες γιοτ», λέει και προσθέτει ότι, όμως, ήταν αναπόφευκτη: «Εάν η χώρα θέλει να ξαναγίνει ανταγωνιστική, (ο κατώτατος μισθός) πρέπει να μειωθεί».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .