Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Δεν ήταν τελικά μέλη της Χρυσής Αυγής οι Έλληνες που επιτέθηκαν στους Αιγύπτιους αλιεργάτες

Δεν ήταν τελικά μέλη της Χρυσής Αυγής οι 6 Έλληνες που επιτέθηκαν στους Αιγύπτιους αλιεργάτες στο Πέραμα. Οι 6 Έλληνες 5 άνδρες και μια γυναίκα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους οδηγήθηκαν στις 11.30 το πρωί στην Εισαγγελία Πειραιά και αναγνωρίστηκαν από τα θύματα της επίθεσης.
Πάντως κανένας από τους συλληφθέντες δεν είχε μπλουζάκι της Χ.Α όπως κατήγγειλε το ένα από τα θύματα της επίθεσης.. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδεικνύοντας την γνωστή του ευαισθησία για το θέμα των επιθέσεων σε αλλοδαπούς είχε εκδώσει ανακοίνωση που στοχοποιούσε την Χρυσή Αυγή επειδή ένας από τους μάρτυρες θύματα της επίθεσης είχε καταγγείλει ότι ένας από τους δράστες φορούσε μπλουζάκι της Χρυσής Αυγής.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
«Νέα ρατσιστική και φασιστική επίθεση εξαπέλυσαν οι ομάδες της Χρυσής Αυγής σε βάρος Αιγυπτίων μεταναστών στο Πέραμα και σε βάρος εκλογικού περίπτερου του ΚΚΕ στην Αγία Παρασκευή. Η ασυλία των φασιστικών συμμοριών, που έχουν ως μόνιμο στόχο τους μετανάστες και την αριστερά, πρέπει να σταματήσει άμεσα.

Η παραδειγματική τους τιμωρία από την έννομη τάξη και η πολιτική απομόνωση τους, αποτελεί μια πρώτη απάντηση μιας κοινωνίας που παράγει αντισώματα σε κάθε είδους ρατσιστική και φασιστική βία. Όσοι επενδύουν πολιτικά στο φόβο και στον τρόμο της κοινωνίας, πρέπει να καταλάβουν, ότι είναι συνυπεύθυνοι για την άνοδο του φασισμού. Ο ρατσισμός και ο φασισμός είναι ιδεολογία και δεν λύνει κοινωνικά προβλήματα. Αντίθετα τα περιπλέκει και τα παροξύνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τη φασιστική βία των συμμοριών της Χρυσής Αυγής και εκφράζει την αλληλεγγύη του στα θύματα της».

Οι συγγενείς των θυμάτων της καθημερινής βίας από τους αλλοδαπούς δράστες ακόμα περιμένουν μία αντίστοιχη ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .