Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Β. Μεϊμαράκης: Από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην προεδρία της Βουλής (ΦΩΤΟ)



Με ρεκόρ ψήφων εξελέγη σήμερα Πρόεδρος της Βουλής ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης...

αφού έλαβε 223 ψήφους από τους 290 συνολικά βουλευτές που συμμετείχαν στη μυστική ψηφοφορία.

αφού από τα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε ενεργό μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ, ενώ στη μακρά κομματική διαδρομή του χαρακτηρίστηκε ουκ ολίγες φορές ως η "ψυχή" της παράταξης.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης 59 χρονών σήμερα, σπούδασε στην Αθήνα όταν ενεργό μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ και είναι πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών, της σχολής Πολιτικών Επιστημών και του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης της Παντείου, με ειδίκευση στα φορολογικά και διατριβή στα εκλογικά συστήματα.

Το 1979 πριν από το πρώτο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στην περιοχή της λίμνης Βόλβης, ο κ. Μεϊμαράκης προώθησε μαζί με άλλους ομοϊδεάτες του τη μετάλλαξη της Νέας Δημοκρατίας σε κόμμα αρχών.

Το 1984 ήταν υποψήφιος στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας με τον συνδυασμό του Νώντα Ζαφειρόπουλου που υποστήριζε η Νέα Δημοκρατία, ενώ το Νοέμβριο του ιδίου έτους αναλαμβάνει Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ.

Στο Β' Συνέδριο της Ν.Δ. (Θεσ/νίκη) εκλέγεται πρώτος στη Κεντρική Επιτροπή, πρώτος και στη Ε.Ε. της Ν.Δ. και ως το Μάρτιο του 87' οδηγεί την ΟΝΝΕΔ σε μεγάλες νίκες στις φοιτητικές εκλογές και στο πρώτο της Συνέδριο.

Ο κ. Μεϊμαράκης εκλέγεται βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Β' Αθήνας το 1989, και σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις (1989, Ιούνιο και Νοέμβριο), 1990, 1993, 1996, 2000, 2004, 2007, 2009, 2012.

Ακόμα:

-Έχει διατελέσει υπουργός Εθνικής Αμύνης από 16/2/06, έως 7/10/09.

-Ο πρώτος Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας.

-Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ.(1991-1992).

-Υφυπουργός Πολιτισμού (αρμόδιος για τον Αθλητισμό) από 3/12/92, έως 12/10/93. Στις 24/4/94 στο Γ' Συνέδριο της Ν.Δ., επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

-Μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

-Αναπληρωματικό μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Βορειοατλαντική Συνέλευση. Πρόεδρος της ΟΚΕ Αθλητισμού και Αντιπρόεδρος της ΟΚΕ Οικονομικών.

-Μέλος της επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Ν.Δ. για τις εκλογές 22ας Σεπτεμβρίου 1996. Μέλος της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Δ' Συνεδρίου της Ν.Δ., υπό τον Γ. Ράλλη.

-Υπεύθυνος Κεντρικής Επιτροπής του Τομέα Υποδομών της Ν.Δ. (Μεταφορές- επικοινωνίες, περιβάλλον χωροταξία - Δημόσια έργα, Ολυμπιακά Εργα 2004).

-Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, μέλος της Κ.Ε. (Κεντρικής Επιτροπής) και της Ε.Ε. (Εκτελεστικής Επιτροπής) της Ν.Δ., ενώ συμμετείχε ως μέλος και στις ΟΚΕ Αθλητισμού και Οικονομικών. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του εκτάκτου Συνεδρίου ''Αρχών και Θέσεων'' της Ν.Δ. το 2000. Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας μέχρι την 7/04/2001.

Έως σήμερα είναι: Είναι Πρόεδρος Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής

Ως νεαρός σύχναζε στα κλάμπ της Φωκίωνος Νέγρη, παρακολουθούσε τα μουσικά πρωινά της εποχής των σίξτις και ότι έκανε κόντρες με πατίνια και Solex στα Εξάρχεια. Ήταν και αθλητής, αφού έπαιξε μπάσκετ στον Αστέρα Εξαρχείων.







Πληροφορίες: parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .