Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Αναβλήθηκε για τον Ιούλιο ο διορισμός του νέου προέδρου του Eurogroup

Στις 9 Ιουλίου η επόμενη συνεδρίαση του υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης


Αναβλήθηκε ο διορισμός του νέου προέδρου του Eurogroup, στο οποίο συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, κάτι το οποίο αναμένεται να αποφασιστεί στις αρχές Ιουλίου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν βαν Ρόμπαϊμετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, που ορίστηκε το 2005 και η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται στις 17 Ιουλίου, αναμένεται να παραμείνει στη θέση αυτή, σύμφωνα με πολλές ευρωπαϊκές πηγές.

Πάντως, ο ίδιος εξέφρασε την απροθυμία του να υπηρετήσει ακόμη μία πλήρη θητεία, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας των εργασιών της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής.

Η παράταση της προεδρίας του Γιούνκερ ενδέχεται να είναι προσωρινή ή να αφορά μία ολόκληρη νέα θητεία.

Η σχετική απόφαση αναμενόταν να ληφθεί την Πέμπτη στη διάρκεια της Συνόδου, όμως αναβλήθηκε καθώς η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έπρεπε να αναχωρήσει.

«Η Γερμανίδα καγκελάριος έπρεπε να αναχωρήσει γιατί είχε ένα σημαντικό ραντεβού στο κοινοβούλιο στο Βερολίνο», εξήγησε ο επικεφαλής της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι.

«Δεν μπορέσαμε να λάβουμε μια απόφαση», πρόσθεσε, ενώ διευκρίνισε ότι «είναι πολύ πιθανό να καταφέρουμε να λάβουμε μια απόφαση στις αρχές Ιουλίου».

Η επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup είναι στις 9 Ιουλίου.

βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .