Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Έκκληση της αστυνομίας για βοήθεια στην υπόθεση της 15χρονης-Δεν υπάρχει “τράπεζα DNA” στην Ελλάδα


Τα αποτελέσματα από το DNA είναι ουσιαστικά άχρηστα, καθώς στη χώρα μας δεν υπάρχει τράπεζα βιολογικού υλικού και επομένως καθίσταται αδύνατη η άμεση ταυτοποίηση, όπως γίνεται με τα δακτυλικά αποτυπώματα. Άρα το γενετικό υλικό μπορεί να χρησιμεύσει μόνο εάν εντοπιστεί ο ύποπτος και χρειαστεί να γίνει ταυτοποίηση με τον δράστη.

Στο μεταξύ, οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται σε 4 κατευθύνσεις:
• Στην αναζήτηση οποιουδήποτε μάρτυρα που είδε ή άκουσε κάτι για το περιστατικό. Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει περίπου 65 άνθρωποι, εκ των οποίων περίπου 10 έδωσαν συμπληρωματικές καταθέσεις και αναμένεται να επανεξεταστούν από τις αστυνομικούς.
• Στο φιλικό περιβάλλον της μικρής, όπου εξετάζεται η πιθανότητα η 15χρονη να είχε μιλήσει ή είχε πει κάτι για έναν περίεργο άνδρα σε κάποιο φίλο ή γνωστό της.
Ψάχνουν στο σημείο της επίθεσης για να βρουν κάποιο στοιχείο, μια λεπτομέρεια που ίσως τους ανοίξει το δρόμο των ερευνών.
Περιμένουν να δουν αν τελικά στα νύχια της μικρής βρεθεί βιολογικό υλικό από τον άνδρα, γεγονός που αποδεικνύει ότι πάλεψε μαζί του. Στην αντίθετη περίπτωση σημαίνει ή ότι αιφνιδιάστηκε και δεν αντέδρασε ή ότι ήταν κάποιος γνωστός της.

Οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την υπόθεση της 15χρονης που βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένη σε παραλία της Πάρου, ζητεί η ΕΛΑΣ, καλώντας όποιον πολίτη έχει αντιληφθεί ή γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με το περιστατικό, να επικοινωνήσει με την τηλεφωνική γραμμή 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί όλο το 24ωρο, ενώ διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Στο μεταξύ στην Πάρο έχουν ήδη μεταβεί εξειδικευμένα κλιμάκια αξιωματικών από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και τις υπηρεσίες ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων, προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες για την εξιχνίαση του περιστατικού.

Η ανήλικη εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Αττικό Νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .