Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Κατασχέθηκαν πάνω από 500 κιλά ναρκωτικών



Τα 252 ήταν ηρωίνηΣε μία από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις ναρκωτικών προχώρησε η αυστραλιανή αστυνομία, που έχει, πλέον, στην κατοχή της 306 κιλά μεθαμφεταμίνης και 252 κιλά ηρωίνης, ενώ εξάρθρωσε δίκτυο εμπόρων ναρκωτικών που έχει τη βάση του στο Χονγκ Κονγκ.

Η συνολική αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών υπολογίζεται στα 500 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (492 εκατομμύρια ευρώ), διευκρίνισε η αστυνομία.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατάσχεση μεθαμφεταμίνης, που είναι γνωστή και ως «ice» (πάγος) και την τρίτη σε μέγεθος κατάσχεση ηρωίνης στην Αυστραλία. Το δίκτυο εξαρθρώθηκε ύστερα από πληροφορίες της αμερικανικής υπηρεσίας καταπολέμησης των ναρκωτικών (DEA).

«Κατά την έρευνα που διήρκησε 11 μήνες παρακολουθούσαμε αρκετούς υπόπτους για εμπλοκή στην παράνομη εισαγωγή ναρκωτικών. Η έρευνα αυτή απέτρεψε μια ποσότητα ναρκωτικών αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων να καταλήξει στους δρόμους της Αυστραλίας», δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας 'Αντριου Κόλβιν.

Η μεθαμφεταμίνη, πολύ απλή στην κατασκευή της, είναι μια ουσία που διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα, μοιάζει με τις αμφεταμίνες όσον αφορά τη χημική της σύνθεση, αλλά είναι πιο ισχυρή.
Με την ονομασία «γιάμπα» (χάπι της τρέλας) στην Ταϊλάνδη, η ουσία αυτή προκαλεί, σύμφωνα με μαρτυρίες χρηστών, ευφορία που συνοδεύεται από αύξηση της σεξουαλικής διέγερσης και δίνει μια αίσθηση υπερδύναμης που μπορεί να μετατραπεί σε επιθετικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .