Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012

Συνεχίζεται η κόντρα ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις περί δραχμήςΣυνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δηλώσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αυτή τη φορά, η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση για τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣYΡΙΖΑ Δ. Στρατούλη στο ραδιόφωνο του Flash.

Παρατίθεται η ανακοίνωση:
Τρίτος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε 48 ώρες, ζητάει τη χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή. Από τον κ. Τσίπρα δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση. Είναι φανερό, ότι η χρεοκοπία της χώρας και η επιστροφή στη δραχμή, αποτελεί την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, ο κ. Στρατούλης είχε προβεί στις εξής δηλώσεις: «Η χώρα έχει τη δυνατότητα με βάση τις κανονιστικές ρυθμίσεις του Ο.Η.Ε., τη διεθνή εμπειρία και τι έχουν αποδεχθεί άλλες χώρες με βάση τη διεθνή νομολογία διεθνών δικαστηρίων να βγει από αυτή τη μίζερη, καταστροφική πορεία και να κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης δημοσιονομικής ανάγκης. Κηρύσσοντας λοιπόν τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης δημοσιονομικής ανάγκης να επιλέξει την επιβίωση του λαού και να σταματήσει να πληρώνει το υπέρογκο δημόσιο χρέος, που δεν είναι σε καμία περίπτωση βιώσιμο».

Όπως πρόσθεσε η διακοπή αποπληρωμής του χρέους θα οδηγήσει στην προοπτική για διαπραγμάτευση του μεγαλύτερου τμήματός του και αν δεν υπήρχε συμφωνία θα σταματούσε ολοκληρωτικά η εξυπηρέτησή του.

Ανέφερε ακόμη ότι συμφωνεί με τις δηλώσεις Λαφαζάνη ενώ επανέλαβε ότι δεν αποτελεί το νόμισμα φετίχ. «Έχουμε τονίσει με πάρα πολύ καθαρότητα δύο πράγματα. Ότι για εμάς δεν είναι φετίχ το νόμισμα, για εμάς φετίχ είναι η επιβίωση του Ελληνικού λαού και η οικονομική ανάκαμψη και ανόρθωση της χώρας μας» είπε χαρακτηριστικά.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .