Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2012

Προς κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου των Δημάρχων

Συμφώνησε ο υπουργός εσωτερικών στο αίτημα για κατάργηση του ασυμβίβαστου

Ο υπουργός εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, τη Βουλή -φωτ.αρχείου

Θετικη στάση στο θέμα της κατάργησης του επαγγελματικού ασυμβίβαστου των Δημάρχων τήρησε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης,
κατά τη σημερινή συνάντησή του με αντιπροσωπεία Δημάρχων με συντονιστή το Δήμαρχο ΑμαρουσίουΓιώργο Πατούλη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από προσφυγή που είχε κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για ανάκληση του ασυμβίβαστου επαγγελματικής δραστηριότητας Δημάρχων που ψηφίστηκε με το νόμο Ραγκούση (Άρθρο 16 Νόμος 3852/2010), όπως ισχύει σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η άτυπη αντιπροσωπεία των Δημάρχων κατέθεσε και επίσημα στον Υπουργό το αίτημά τους, θέτοντας υπόψη του τις διαδικασίες που έχουν κάνει και βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Δίκαιο» χαρακτήρισε το αίτημα των Δημάρχων ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Στυλιανίδης,
τονίζοντας ότι σε μία εποχή που και το τελευταίο ευρώ έχει αξία δεν μπορεί να δημιουργείται στρατιά ανέργων Δημάρχων επιβαρύνοντας το Κράτος αλλά και το δημοτικό προϋπολογισμό.

Ο κ. Στυλιανίδης, δεσμεύτηκε ότι σε έναν νέο κύκλο νομοθετικών ρυθμίσεων στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δρομολογήσει τις ενέργειες για να δοθεί λύση στο ζήτημα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία των Δημάρχων Κερατσινίου - ΔραπετσώναςΛουκά Τζανή, Λυκόβρυσης - Πεύκης Δημήτρη Φωκιανού, Περάματος Παντελή Ζουμπούλη, Γαλατσίου Κυριάκου Τσίρου, Ωρωπού Ιωάννη Οικονομάκου, ΒριλησσίωνΚωνσταντίνου Ιωαννίδη, μέλη της άτυπης επιτροπής που έχει συγκροτηθεί, την οποία, επίσης, απαρτίζουν οι Δήμαρχοι Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας, και ΓλυφάδαςΚωνσταντίνος Κοκκόρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .