Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΑΚΗΣ:"ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΕΞΙΑ"



Σε μια εποχή που η κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά, η πολιτική ζωή αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον, την ίδια στιγμή που τα υπάρχοντα πολιτικά πρόσωπα αποδοκιμάζονται και απαξιώνονται!
Διανύουμε μια περίοδο ανακατατάξεων, όπου επαναπροσδιορίζονται αξίες, ιδεολογίες, στόχοι και οράματα. Η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει ΄΄σκορπίσει΄΄ την αβεβαιότητα για το μέλλον, όχι μόνον στο προσωπικό επίπεδο του καθενός, αλλά σε εθνικό και ακόμα ευρύτερα.

Τίποτα πλέον δεν θεωρείται δεδομένο και ΄΄τα πάντα ρει΄΄. 

Ο καθένας επιστρατεύεται για την αντιμετώπιση της νέας πραγματικότητας. Απαιτείται ενεργοποίηση όλων των δυνατοτήτων του καθενός μας για την ευπρόσωπη επιβίωσή μας, σε προσωπικό αλλά και σε συνολικό επίπεδο.

Είναι επιτακτική ανάγκη ν΄αναλάβουμε πρωτοβουλίες για ν΄αλλάξουμε ΄΄τα κακώς κείμενα΄΄. 

Να μην περιοριστούμε στην κριτική αλλά να δραστηριοποιηθούμε για να συνδιαμορφώσουμε μια νέα πραγματικότητα. Της ελπίδας, της δημιουργίας, της ανάπτυξης, της αξιοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Για ν΄απομακρυνθούν και ν΄απομονωθούν όλοι αυτοί που ευθύνονται για τα κοινωνικοοικονομικά αδιέξοδά μας, πρέπει πρώτιστα να ενεργοποιηθούμε πολιτικά εμείς. Από εμάς εξαρτάται ποιά θα είναι η νέα κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα, που έρχεται. Δεν πρέπει να παραχωρήσουμε χώρο στους παρωχημένους. Εμείς, συλλογικά και ενεργά, θα διαμορφώσουμε πολιτικά μια πατριωτική και κοινωνική συμμαχία που θα πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις. Που θα εκφράζει την κοινωνία και θα διεκδικεί τα δίκαια και τα δικαιώματά της. Που θα προτάσσει το εθνικό συμφέρον και θα υπερασπίζεται τα ελληνικά συμφέροντα. Με νέα πρόσωπα άφθαρτα, χωρίς εξαρτήσεις.

Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, αλλά ενεργός πολίτης. Άνθρωπος μαχόμενος, της αγοράς. Με άποψη, θέσεις και προτάσεις.

Επιγραμματικά :


ΠΙΣΤΕΥΩ :

* Στην ιδέα της Πατρίδας – Έθνος. Στην Ενωμένη Ευρώπη της Αλληλεγγύης και της Συνεργασίας, όπου όλα τα Κράτη – Μέλη είναι ισότιμα, διατηρώντας ταυτόχρονα την εθνική τους κυριαρχία.

* Στις Αξίες της Αξιοκρατίας, της Ισονομίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, της Αλληλεγγύης. Στις Αρχές της Διαφάνειας Διαχείρισης του Δημοσίου χρήματος, του Δημοσίου Συμφέροντος.

* Στην Ελεύθερη Αγορά. Η Πολιτεία να κατοχυρώνει την επιχειρηματικότητα και τον υγιή ανταγωνισμό, να εποπτεύει και να μεριμνά για την εξόντωση της Μίζας, της Διαπλοκής, της Παρασιτικής Διαμεσολάβησης και της Παραοικονομίας.

ΔΙΕΚΔΙΚΩ:

* Τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία. Την ποιοτική αναβάθμιση της Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες. Την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Την προστασία της Ελληνικής Γλώσσας. Την Εθνική Αποστολή της Παιδείας.

* Τη Συνταγματική Κατοχύρωση της Ιδιωτικής (μη κερδοσκοπικής) Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με την παράλληλη θεσμοθέτηση αυστηρών κριτηρίων στη λειτουργία της.

* Την Αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας. Την Αξιολόγηση των Ιατρών. Την Ενίσχυση της Ιατρικής-Επιστημονικής Έρευνας. Τον Εκσυγχρονισμό των Νοσοκομείων. Την Ενθάρρυνση των συνεργασιών σε όλα τα επίπεδα με μεγάλα δημόσια Νοσοκομεία του Εξωτερικού. Τη διαφάνεια στις προμήθειες των Νοσοκομείων.

ΑΠΑΙΤΩ:

* Την Εξασφάλιση της Δημόσιας Ασφάλειας. Την Αμείλικτη Δίωξη της Εγκληματικότητας. Την Προστασία της Ζωής και της Περιουσίας κάθε πολίτη. Την χάραξη αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής με γνώμονα τη διαφύλαξη της εθνικής ταυτότητας της πατρίδας μας.

* Κράτος Δικαίου. Κράτος Πρόνοιας.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ:

* Την Εξυγίανση και Αναδιάρθρωση του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και όχι των ιδιωτών-μετόχων τους.

* Την πάταξη της τραπεζικής αυθαιρεσίας, έναντι του δανειολήπτη.

* Την αναδιαπραγμάτευση και το ΄΄κούρεμα΄΄ των ιδιωτικών δανείων προς τις Τράπεζες (όσων ελήφθησαν μέχρι το Μά’ι’ο του 2010 ημερομηνία ένταξης της χώρας στο Μνημόνιο, ως αντιστάθμισμα της χρηματοδότησης που έλαβαν με τις ΄΄θυσίες΄΄ της ελληνικής κοινωνίας).

ΣΤΗΡΙΖΩ:

* Τις Μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο Τομέα για μείωση της σπατάλης του δημοσίου χρήματος, για την εξόντωση της διαφθοράς.

* Την ανασυγκρότηση και τον εκσυγχρονισμό στη Δημόσια Διοίκηση, μ΄επίκεντρο το σεβασμό στο φορολογούμενο πολίτη.

ΜΑΧΟΜΑΙ:

* Κατά της Οικονομικής-Τραπεζικής ολιγαρχίας, που πορεύεται διαπλεκόμενη, που αγνοεί την ισονομία, που επιδιώκει την επιβολή ΄΄κατεστημένου΄΄, για να ελέγχει και να εξουσιάζει την Εθνική Οικονομία.

* Για την Δίκαιη Κατανομή του ΑΕΠ.

ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΜΑΙ:

* Τα Εθνικά θέματα του Ελληνισμού. Ελληνοκεντρική Εξωτερική Πολιτική, μ΄ευελιξία στις Γεωπολιτικές και Στρατηγικές Συμμαχίες.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ:

* Για μια Υπερήφανη Ελλάδα. Για μια Πατρίδα με Εθνική Πολιτική Στρατηγική. Για μια Κοινωνία Ώριμη και Δημιουργική. Για μια Οικονομία που θα δίνει ισάξια σε όλους την ευκαιρία στην Πρόοδο και στην Ευημερία.

* Για να αποκτήσουμε τη θέση που μας αξίζει στην Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Κοινότητα.

ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΜΑΙ:

* Με τη Νέα Δημοκρατία, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά, για τη Δημιουργία του Ευρωπαϊκού Πατριωτικού Μετώπου. Θεωρώ ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εκφράσει και όλους εκείνους που ανήκουν στη σύγχρονη ιδεολογική-πολιτική τάση της Δημοκρατικής Πατριωτικής Κοινωνικής Δεξιάς. Όλους εμάς, που αρνούμαστε να υπηρετήσουμε μικρο-παλαιοπολιτικές σκοπιμότητες και να υποκύψουμε στο στείρο ΄΄λαϊκισμό΄΄. Γιατί εμείς έχουμε Άποψη και θέση. Δεν ζούμε από την πολιτική, παράγουμε Πολιτική. Και επιδιώκουμε να είμαστε πλέον στο Επίκεντρο της Πολιτικής Ζωής. Για μια Νέα Πολιτική Δράση. Σίγουρα δεν είναι εύκολο. Ε, και λοιπόν ? Εμείς είμαστε για τα δύσκολα. . .

Ας Συνταχθούμε λοιπόν, Μαζί. . . !!

Αθήνα, Καλοκαίρι 2012 

ΠΑΥΛΟΣ Κ. ΣΑΡΑΚΗΣ 

 http://sarakis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .