Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Αυξάνονται οι πιθανότητες να αποφυλακιστούν οι δολοφόνοι των παιδιών της ΔΙΑΣ λόγω 18μηνου

Προς φιάσκο οδεύει η υπόθεση της δολοφονίας δύο αστυνομικών στου Ρέντη τον Μάρτιο του 2011, καθώς είναι πιθανό οι δολοφόνοι να... αποφυλακιστούν.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Έθνος", η παρέλευση του 18μήνου, ίσως οδηγήσει τους φονιάδες εκτός φυλακής, καθώς έχουν περάσει 15 μήνες και η υπόθεση δεν έχει προχωρήσει ούτε βήμα. Εξελίξεις αναμένεται να έχουμε από Σεπτέμβρη, λόγω των καλοκαιρινών διακοπών, κάτι που σημαίνει ότι τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά.

Στις τάξεις της αστυνομίας, αλλά και στις οικογένειες των δύο νεκρών αστυνομικών επικρατεί αναβρασμός, λόγω του ότι η ελληνική δικαιοσύνη έχει μείνει άπραγη για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και να κρατήσει δύο μήνες, χωρίς να υπολογίσουμε τις αναβολές, τις διακοπές και τις καθυστερήσεις. Το 18μηνο λήγει τέλη Οκτωβρίου, κάτι που σημαίνει ότι ακόμα και αν η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη, οι κατηγορούμενοι μπορεί να αφεθούν ελεύθεροι.

Το θλιβερό περιστατικό συνέβη την 1η Μαρτίου 2011. Οι αστυνομικοί Ι. Ευαγγελινέλης και Γ. Σκυλογιάννης μαζί με δύο ακόμα συναδέλφους τους στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. εκτελούσαν περιπολία στην περιοχή του Ρέντη και ύστερα από καταδίωξη δέχθηκαν καταιγιστικά πυρά από καλάσνικοφ.

Οι δύο αστυνομικοί μόλις 23 και 22 ετών έπεσαν νεκροί, ενώ οι συνάδελφοί τους τραυματίστηκαν. Οι δράστες νωρίτερα, είχαν ληστέψει περίπτερο στο Μενίδι. Δύο μήνες μετά το φονικό, η αστυνομία πραγματοποίησε τέσσερις συλλήψεις σε Πέραμα, Μενίδι, Παλαιό Φάληρο και Καλλιθέα, ενώ λίγες μέρες αργότερα συνελήφθη ακόμα ένας κακοποιός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .