Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Η κρίσιμη σύσκεψη των τριών


Η κρίσιμη σύσκεψη των τριών


Τα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης-τρόικας τίθενται εκ νέου σήμερα, στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που ξεκίνησε λίγο μετά τις 17.00. Στη σύσκεψη τίθενται στο τραπέζι οι νέες απαιτήσεις της τρόικας για ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα και τις απολύσεις στο Δημόσιο.
Την πόρτα της Βουλής πέρασε στις 16.58 ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Με το πακέτο των μέτρων να βρίσκεται στον αέρα, μετά και το χθεσινό αδιέξοδο των διαβουλεύσεων, τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης των κυβερνητικών εταίρων αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Στόχος είναι η εξεύρεση λύσης, ενόψει και του Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου, προκειμένου να εξασφαλιστεί μέχρι τα μέσα του ίδιου μήνα η επόμενη δόση του πακέτου στήριξης, ύψους 31,5 δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι αύριο, ο Αντώνης Σαμαράς αναχωρεί για το Βουκουρέστι, στο πλαίσιο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και την Πέμπτη μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για την ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής.

Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών γίνεται σε «βαρύ» κλίμα λόγω του χθεσινού τέλματος στο οποίο περιήλθαν οι διαπραγματεύσεις σε βασικά ζητήματα, αλλά και λόγω της διακοπής των σημερινών διαβουλεύσεων στο υπ. Εργασίας.

Όπως τόνισε υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών, μετά τη χθεσινή σύσκεψη με την τρόικα, υπάρχει πάρα πολλή δουλειά. «Δεν πρόκειται να εκταμιευθεί η δόση, εάν δεν κλείσουν όλα τα διαρθρωτικά και τα προαπαιτούμενα», τόνισε προσθέτοντας ότι «υπάρχουν ακόμη πολλά μικρά πράγματα που πρέπει να κλείσουν, με χρονοδιάγραμμα να πάρουμε τη δόση στα μέσα Νοεμβρίου».

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας χθες στο συνέδριο της «International Herald Tribune» εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξος ότι σύντομα η χώρα μας θα πάρει την επόμενη δόση του δανείου.
ΠΗΓΗ:zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .