
Από το Αίγιο της Αχαΐας έφτασαν οι ξανθές και μαύρες...
σταφίδες, που προκάλεσαν την προσοχή των εισαγωγέων τροφίμων στο Κεμπέκ, καθώς η ποιότητά τους θεωρείται εξαιρετική σε γεύση και αντιοξειδωτικές ιδιότητες....
Το ελαιόλαδο της περιοχής επίσης αξιολογήθηκε ως άριστο προϊόν.
Ο Βάιος Καραθάνος, καθηγητής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών σε θέματα διατροφής και εκπρόσωπος της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, επισήμανε ότι η μαύρη σταφίδα θεωρείται ισάξια σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες με τα βατόμουρα, καθώς η πλούσια περιεκτικότητα σε κάλιο, ποτάσιο και άλλα στοιχεία συντελούν στη μείωση του σακχάρου.
Ο Κώστας Γιαννακόπουλος, αναπληρωτής εμπορικός διευθυντής της Παναιγιάλιας Ένωσης Συνεταιρισμών, είπε ότι η Ένωση στοχεύει να προωθήσει στο καναδικό αγοραστικό κοινό ιδιαίτερα την ελληνική σταφίδα και τις εξαιρετικές αντιοξειδωτικές της ιδιότητες. Επίσης, ο Γιώργος Αθανασόπουλος, εκπρόσωπος της Περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας, σημείωσε πως η περιφέρεια στηρίζει την Ένωση και συμμετέχει σε τριετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την προώθηση της ελληνικής σταφίδας της περιοχής της Αιγιαλείας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .